Sportfiskarnas fiskekort för Stockholm/mälardalen via ”SMS” – krångligt värre

Jag skrev tidigare ett inlägg om sportfiskekortet och nämnde där att man kunde köpa det via SMS. Så i år tänkte jag att jag skulle prova just detta. Tyvärr visade det sig krångligt. Det finns flera marknadsplatser som säljer sportfiskekort och de har olika utbud. Den ena är ifiske och den andra är fiskekort.se. Den första, ifiske, verkar vara fristående där olika sjöar som kräver fiskekort gått in och det finns en app som är hyfsad och den andra, fiskekort, verkar vara sportfiskarnas.

För att köpa sportfiskekortet för mälardalen så krävdes alltså fiskekort.se och när man ska köpa det via SMS så får man tillbaka ett SMS med en webbaddress dit man går och fyller i sina uppgifter och kreditkortsuppgifter och sedan får man ett SMS-kvitto tillbaka som fisketillsynspersoner tydligt godkänner. Men det är alltså inte så enkelt som ett SMS utan det är ett kortköp via nätet. Jag antar att vi har EU och deras lagstiftning för att förhindra finansiering av terrorverksamhet att tacka för detta.

Mitt tips, tills någon gör en riktig app (vem vet jag kanske tröttnar och bygger en) är att gå till affären och köpa dig fiskekortet. Det betydligt snabbare och mindre krångligt och dessutom får man möjligt att köpa lite nya drag och annat som man alltid behöver.

Det här inlägget postades i Fiskeutrustning, Politik och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.