Rapala mini fat rap – Min nya lilla favorit

Var ute och fiskade med Alex för två veckor sen och jag hittade då en ny favorit. Vi möttes upp på Djurgården, även om Alex var sen så jag fick fiska halvtimme-timme på egen hand och testa allt som inte fungerade. Jag har alltid haft en liten Rapala mini fat rap i min fiskelåda då jag alltid tyckt att den ser ut att ha potential. Däremot ogillar jag smågäddor eller medelstora gäddor, det är så mycket tjafs att få av dem från kroken och ner i vattnet igen, så jag har inte riktigt vågat testa denna lilla wobbler ordentligt. Men i samband med att Alex dyker upp så sätter jag på wobblern och jag brukar alltid doppa draget i vattnet och dra det vid kanten innan jag kastar, för att se hur gången är och känna på det, och pang direkt en liten ettrig abborre som gick på den. Det var inte heller sista abborren som mer eller mindre högg wobbler när den träffade ytan.

Det jag gillar med wobblern är den snabba gången som får spöt att vibbrera i handen. Man känner en otroligt fin kontakt med draget och man känner nästan hur den skapar vibrationer i vattnet som drar till sig fisk. För den som inte sett den lilla rackaren i action så hittade jag denna lilla video:

Sammanfattningsvis av fisketuren så blev det ett gäng mindre abborrar och en liten gädda, tack Alex för hjälp med att få loss jäveln och få i den i vattnet igen. Jag avslutade det hela med att snärta av min lilla Rapala mini fat rap i ett perfekt kast där linan slog fast runt spötoppen. Så i veckan var jag iväg och köpte två nya på Fiskarnas Redskapshandel som nu flyttat från Slussen ut till Sickla där de delar butik med Naturkompaniet. Tittar man på deras sida: http://www.fiskarnas.se/ så det nästan ut som om Naturkompaniet köpt upp dem. Som nörd så blir jag dock alltid ledsen i själen när jag ser en sådan dåligt gjord webbplats, metoden de använt är frames och det var coolt när folk satt på gamla modem men idag gör man inte så där.

 

Det här inlägget postades i Fisketur, Fiskeutrustning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.