Sportfiskarnas fiskekort

Damp äntligen ner i min brevlåda. Jag betalade ju bara för dryga två veckor sen. Men vad får jag för något då? Jo jag får en gigantisk lapp, som inte är laminerad, som jag inte får ner i plånboken. Hur tänkte man här? Att sportfiske är en hobby där man sitter lugnt och sansat i en torr miljö och fiskarna kommer flygande till oss? Som medlem i sportfiskarna så tycker jag att jag är värd ett kort anpassat efter vad det kommer att få vara med om.

Ja nu vet jag att man kan köpa kortet via SMS men det stod inte på den avi jag fick hemskickad som jag betalade och förväntansfull gått här och väntat på att det skulle komma. Nu gick jag ändå ner och fiskade igår i Drevviken som är en av sjöarna som ingår i kortet. Jag kom nämligen på att även fast jag betalt via min internetbank kunde jag leta fram betalningen via bankappen i mobilen och visa eventuell fisketillsynsperson.

Men seriöst det ultimata vore ett fiskekort som kunde köpas som app, så det är kopplat till mitt appkonto eller något. Ett SMS försvinner ju om jag byter lur och glömmer föra över SMS:et, nuvarande kort riskerar att gå sönder under första fisketuren. Jag är ett stort fan av smidigheten av att få ha allting kopplat till ett konto på nätet som jag kan accessa från diverse enheter. Det jag skulle vilja ha från statligt håll är ett riktigt elektroniskt ID, de här bankID-grejerna känns så feltänkt det bara kan bli. Någon politiker som inte vaknat från tiden då bankerna utfärdade ID-handlingar, kanske de fortfarande gör? Oavsett nu är det färdigt med dagdrömmarna, nu byter jag ut dem mot riktigt istället. Sängen here I come!

Det här inlägget postades i Politik och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.