Ny Fiskeväska och nya Gore-Tex skor

Skippade Trekantens dag igår då det var busväder och det stod på hemsidan att man inte fick behålla laxartad fångst. Istället åkte jag in till stan och bättrade på min fiskeutrustning lite med en ny fiskeväska som är lite mer praktisk än den ryggsäck jag använt senaste typ 15 åren. Inget fel på ryggsäcken egentligen, ruskigt slitstark och stabil men den är inte anpassad för fiskelådor på samma sätt som en modern fiskeväska. Ryggsäcken fick jag faktiskt av min farfar en gång i tiden, han berättade att han köpt den just för att den var slitstark och hade läder/skinn i botten som skyddar rätt bra när man lägger den på marken så mycket som man gör när är ute och fiskar och flyttar på sig med små mellanrum. Samt att det inte kryper upp väta i den, sportfiske är ju ibland en blöt hobby. Farfar fiskade också en del även om han berättade att hans favoritfiske var att ligga på däck på sin båt med en metrev bunden i stortån, något jag inte riktigt har tålamod till.

Alex blev nog rätt chockad att jag faktiskt kom till skott och handlade något, jag brukar sällan handla något större till min fiskeutrustning då jag anser att jag har vad jag behöver och jag får inte mer fisk bara för att jag köper massa nya dyra saker. Men ibland så behövs det och håller den här väskan lika länge så är jag nästan 45 innan jag köper en ny, läskigt vad tiden gått. Känns som om det inte var alltför länge sedan som jag sprang runt som knatte på sportfiskarnas skärgårdsläger på Styvnäset.

Nu jag fraktar jag i varje fall min fiskeutrustning i en blå Flambeau 4005ST som ser ut så här:
En blå Flambeau 4005STJag ska bara ta mig tid att faktiskt packa om min fiskeutrustning och jag är en mästare på att skjuta upp saker.

Jag inhandlade också ett par nya Gore-Tex skor då mina gamla gått sönder. Det blev faktiskt samma modell jag hade innan som inhandlades, ett par Ecco men’s ultra terrain 1.1 observera dock att skorna är billigare i butik (betalade 999:- i butik istället för jämna 1000:- som de kostade på nätet). Först hade jag besökt Addnature på Högbergsgatan och det var rena katastrofen, de som driver butiken har verkligen noll koll. Anledningen att jag gick till Addnature var för att se ifall de hade någon annan intressant modell men som sagt, jag svettades igenom tröjan utan att varken hitta något vettigt eller få någon hjälp. I en Ecco-butik får man ju hjälp nästan omgående och man får inte som svar butikspersonalen att de har en annan kund utan kan ta flera kunder samtidigt och hämta alla intressanta skor samtidigt. Ecco-skorna vet jag dock att de fungerar ok och jag har precis sprayat impregneringsspray så bilden är från duschen:
Ecco men's ultra terrain 1.1 Så nu är jag preppad inför en svensk sommar (åtminstone om fötterna) och med en ny väska. Nu ska jag bara få tid över att bege mig ut och fiska också.

Det här inlägget postades i Fiskeutrustning och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.