Sportfiskemässan 2012

Besökte mässan igår tillsammans med Alex. Var tokigt förkyld och inte speciellt närvarande, borde stannat i sängen men va fan det var sportfiskemässa 😉

Årets mässa var klart den bästa jag varit på, den hölls i Kistamässan i år och Elmia har en hel del att lära till nästa år. Det normala irritationsmomentet med försäljningsställen fanns där men var inte lika påtagligt. Bäst på mässan var helt klart den riktigt dragbassängen! Skrivit om hur det ska göras tidigare ( http://sportfiske-magasinet.se/2011/04/10/hur-en-dragbassang-ska-se-ut/ ) och frågan är om arrangören faktiskt lyssnat eller fått inputen någon annanstans ifrån. Men så här såg den ut:

Dragbassängen på sportfiskemässan 2012 med gäddor och regnbågar

Efter att ha lyssnat på mina klipp som jag spelade in så inser jag hur borta jag var och de lämpar sig inte för allmän beskådning. Jag lyckades inte heller få med på film de två gånger som fisken visade något som helst intresse för dragen. Det var ett extremt intressant upplägg av de som visade upp sina drag. De står och säger att om gäddan är riktigt trög så är detta draget du ska ha, samtidigt så har de bassäng med trög gädda och inget händer. Abu Garcia-killen hade ett drag som faktiskt fick en gädda att rusa fram i varje fall.

Som jag nämnt tidigare i http://sportfiske-magasinet.se/2011/08/18/rosa-fiskespo/ så är fiskegrejer som är avvikande i normfärgerna svart, grönt, beige och andra mossiga färger förutom det vi kastar på fiskarna (vissa flugfiskares flugboxar skulle göra sig väldigt bra i samba-parad). I varje fall så hittade jag dessa två fiskelådor, varav den ena inhandlades av Alex till sin flickvän Elina som nu börjar få en ordentlig fiskeutrustning i sin favoritfärg rosa.

Rosa fiskelådor

Jag hittade dessutom lite nya drag som inhandlades, ett tecken på hur sjuk jag faktiskt var då jag normalt inte kan tänka mig att handla något på en mässa (ska man handla åker man på marknad, svenska folket måste lära sig skillnaden). I varje fall så inhandlades en Deadly Combo av D.O.A, vet inte ifall det är flirt med Dead or Alive eller inte men den ser ut så här:

D.O.A. Deadly Combo

Riggen ska jiggas eller jerkas hem och ger då ifrån sig ljud och plask samtidigt som räkan presenteras. Den ska tydligen funka för havsöring vid kusten och jag tänkte testa den i Stockholmsström för att se vad det ger för resultat där. Sedan har jag även handlat en groda. Dahlberg Diver Frog som såg ruskigt intressant ut och då jag och Alex ofta fiskar ute på Djurgården här i Stockholm så finns det platser som verkligen växer igen mot sensommaren och där det förekommer grodor så jag tänkte testa den där. För den nyfikne så ser den ut så här:

Dahlberg Diver Frog i förpackningen

Och ur förpackningen så ser den ut så här:

Dahlberg Diver Frog uppackad

Och för den som är nyfiken på hur den ser ut när den fiskas så ser det ut så här:


Tanken är alltså att den ska gå ytligt och benen bete sig precis som när en groda simmar eller dyka neråt. Man fick även med extra ben då dessa tydligen kan gå åt, vilket jag kan tänka mig ifall man får på en ordentlig gädda. Och medan jag fiskar kan jag numera bära en ”Ge fan i våra vatten”-tshirt och som en bonus köpte jag även en ”Ge fan i våra vatten”-spinnare vilket är gul och svart vibrax (kommer säkerligen ta en hel del abborre i sommar). För den som är mer nyfiken på hela ”Ge fan i våra vatten”-grejen så går det att läsa mer om det här http://www.sportfiskarna.se/miljo_fiskevard/Gefaniv%C3%A5ravatten/tabid/576/Default.aspx och jag avslutar denna post bild på tröjan och spinnaren.

Ge fan i våra vatten t-shirt

Ge fan i våra vatten spinnare en svart/gul vibrax

Det här inlägget postades i Fiskeutrustning, Mässrapportering och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.