Powerlux Composite från 3M – Hemligheten bakom Loops nya Cross S1 flugspön

Som jag skrev i mitt förra inlägg Vildmarksmässan/flugfiskemässan 2012 så berättade jag att Loop lyckats skapa ett nytt flugspö (Cross S1) som var riktigt riktigt trevligt. Väger ingenting och företrädaren från Loop beskrev styrkan som inget man sett tidigare. Allt fanns på en film de hade på hemsidan, 5 minuter att landa en stor och tung tarpon. Tyvärr är filmen klippt och på 1:55 men man kan se att spöt håller för mycket eller vad säger ni?

Detaljerna kring materialet i sig är självklart väldigt hemliga men tittar man på 3Ms hemsida så kan man läsa att Powerlux Composite förutom fiskespön används till hockeyklubbor, baseballträn och cyklar. Grunden är dock tätt packade kolfiber på något vis som undviker att materialet blir stelt och benäget att spricka/knäckas. Enligt Loop skulle detta vara något nytt men så vitt jag förstått är detta vägen som forskningen varit på ett tag. De har alltså tagit ett språng inom den forskningen men det är inget skifte i klass med när vi fick nya fibrer, jag tänker på när glasfibern kom och senare kolfibern.

Det återstår dock att testa att faktiskt fiska med detta flugfiskespö Cross S1 från Loop och när det kostar nästan 7000:- så det helt klart inget man impulsköper. Om någon har testfiskat spöt så lämna gärna en kommentar!

Det här inlägget postades i Fiskeutrustning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.