Vildmarksmässan/flugfiskemässan 2012

Då var vildmarksmässan 2012 avklarad. Jag skulle vilja säga att det var en angenäm upplevelse fylld med nyheter men svenska mässor är fortfarande mer som stormarknader där butikerna tar med sig sitt mainstream sortiment för att kränga på besökarna till förvisso hyfsade priser. Däremot får Stockholmsmässan underkänt helt och hållet, inget kösystem och vid kortbetalning av inträdet så var jag tvungen att lämna ifrån mig mitt kreditkort (något jag inte gjort på evigheter) och detta är alltså mässan där vi håller stora internationella grejer. Skämdes faktiskt över det hela.

Väl inne på mässan måste alltid brotta sig igenom alla backslicks som är på båtmässan för att ta sig fram till vildmarksmässan, tipset är väl att bryta ut vildmarksmässan och ha den på en mindre mässa. Jag menar vad har vildmarksfolk ihop med snobbiga överklassmänniskor?

Väl på vildmarksmässans område så kunde jag lugna ner stegen lite och börja koppla av. Det enda jag inte tyckte om med atmosfären var mängden alkohol som numera konsumeras på mässan, vad är grejen med att alkohol letar sig in överallt? Jag dömer ingen som dricker men vid event som dessa så känns det väldigt olämpligt, som att servera starksprit vid en knatteturnering i fotboll eller liknande.

Nyheter från mässan var förekomsten av Nor Vise bindstäd (visserligen inte till försäljning men Leif Ehnström satt och band flugor i flugbindargången med ett sådant) och att Loop visade upp top of the line spön som mycket väl kan vara bästa flugfiskespöna på marknaden. Som sagt är jag inte flugfiskare men Loops spön fick mig nästan byta sida, vi får väl se om det inträffar. Jag kommer skriva lite mer om Loops spön i en senare artikel där jag tittar lite närmare på vad de faktiskt lyckats med, de har nämligen ett nytt material de använder från 3M som verkar otroligt spännande. Jag kommer även skriva ett inlägg om Nor Vise bindstäd för att bättre visa på dess förträfflighet.

Så jag lämnar er med följande bilder från mässan:

handgjord kniv och slida

Flugor för fiske

Fiskeflugor

Fiskeflugor

Det här inlägget postades i Mässrapportering och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.