Fisketur från Skeppsholmen (af Chapman) till Djurgården

I torsdags var jag ute med Alexander Hegedüs som numera huserar på http://sportfiskedagboken.se/, tycker definitivt ni ska titta in där. Vi hade bestämt oss för att träffas vid 12 vid fågelmatningsplatsen brevid Kungsträdgården. Jag var där några minuter sent och lite drygt en halvtimme senare kom Alex och Elina. Kan säga att det var stendött där. Har hört att det kan vara bra gösfiske där men någon abborre eller gädda fanns där inte.

Vi promenerade ut till Skeppsholmen och en av favoritplatserna där som är kajen framför af Chapman (den stora vita båten som numera agerar vandrarhem) hela vägen bort till bron över till national museumet. Varför jag gillar platsen är för att det är sol hela dagen och även så här lite senare på sommaren så är det inte oändligt igenväxt som det blir på många andra ställen. Dessutom hade jag och Alex sagt att vi skulle tävla i att fånga abborre fram till 15-tiden då vi tänkt gå iväg och äta en bit för att sen fortsätta vårt fiske på Djurgården och då gå över till gädda. Och den här platsen är ideal för abborre, mycket solljus och abborren har god sikt i vattnet.

Efter en trög start så hittade jag den perfekta poolen med abborrar och om minnet nu inte sviker helt så fick jag ihop 6 abborrar. Varav tre var tillräckligt stora att behålla. För de som är sugna så stod jag nästan mitt emellan af Chapman och bron, precis innan staketet på kajen börjar och kastade mot bron så nära jämns med kanten jag kunde. Abborrarna rusar in från vattnet utanför och hugger som galningar, var beredd på ett snabbt litet ryck för att sätta kroken! Det som funkade bäst för mig var en gul vibrax, men det är väl inget nytt? Det mesta kul jag fångar verkar vara på gul vibrax i år, läs gärna om gäddsafarit så förstår du vad jag menar.

Abborre med en gul vibrax som den är tagen på

Största abborren för dagen

Efter att Alex låtit frustrationen över att inte få någon direkt fisk (han tog en väldigt liten abborre) övergå till accepterande och hunger så gick vi till McD vid andra sidan av Kungsträdgården. Där passade jag på att be om is att lägga runt abborrarna, det var en väldigt varm dag så jag kände att det var bäst att få dem nerkylda. Någon som har tips på smidiga fångstväskor med kyla?

När vi ätit oss mätta så hoppade vi på Stockholms nya fina spårvagn. Den kanske inte är så ny längre? Oavsett så är den ruskigt smidig även om det behövs fler avgångar! Den var fullproppad och kommer man med fiskespön och utrustning gäller det att vara uppmärksam. Det är inte alltid människor gör som de borde.

Väl på Djurgården så insåg vi att det skulle bli svårfiskat, den lilla kanalen direkt efter blå porten var helt igenvuxen längs med kanten och så var det i stort sett hela Djurgårdsbrunnsviken. Vi hittade dock en del platser att fiska på och jag lyckades väldigt länge med bedriften att bara få gädda och ingen abborre. Blev visserligen bara två gäddor, men eftersom jag inte är så förtjust i gädda så är jag ändå rätt nöjd. Än en gång så högg den största av gäddorna på … wait for it … just det min gula vibrax =D. Om du inte insett att du behöver en gul vibrax i din fiskelåda vid det här laget så vet jag inte vad jag ska säga. Jag hade också plockat upp ett nytt skeddrag när vi var ute och letade sovsäck till en kollega som skulle på Lillemanfestivalen eller något sånt i Uppsala. En 10 grammare diamond från Maxi Fishing hittade jag på Hi Sport i Sickla.

Gädda

Största gäddan vi fick, 1 kilo liten och den högg på en gul vibrax

Skeddraget Diamond från Maxi Fishing

Skeddraget Diamond från Maxi Fishing som gav en gädda

Jag hade även köpt lite spinnare från Savage Gear men de var inte alls lika sköna att fiska med som vibraxen och de gav inte i närheten av lika mycket uppmärksamhet från fiskarna heller.

Som avslutning på hela fisketuren så lyckades med bedriften att bli biten av något (vet inte vad) som gjort att mitt ben ser ut som nedan. Så nu är det 10 dagar med penicillin och ett snyggt spritförband över det infekterade området.

Bild av benet där jag blivit biten av något

Ibland har man otur, förbannade insekter!

Det här inlägget postades i Fisketur och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.