Bättrat på fiskeutrustningen inför Trekantens Dag

Hej kära bloggare om ni missat det så är det Trekantens Dag imorgon. Trekanten är en underbar put-n-take sjö som ligger ett kort stenkast från Liljeholmens Centrum vilket gör att den är väldigt lätt att ta sig till. Imorgon så anordnar sportfiskarna en speciell dag för denna lilla underbara sjö. Läs mer om eventet här:
Sjön Trekantens Dag

Självklart kommer vi på Sportfiske-magasinet att  ta oss dit och prova lyckan. Eftersom tävlingen är benhård mellan oss och Elina dessutom har utökat sin utrustning med ett fruktat rosa fiskespö så kan ju inte jag vara sämre så här kommer fiskeboxen med det jag utökar min utrustning med inför imorgon:

En Abu Garcia låda med lite vibrax, beteslås, sänken och krokar. Samt en burk powerbait vid sidan

Från vänster: Två gul/orangea vibrax, en vit självlysande vibrax, en gul självlysande vibrax, krokar och beteslås, blyfritt päronsänke och en burk PowerBait.

Tanken är att köra vibraxarna från start och visar det sig att fisken är trög att gå över på ett bottenmete med powerbait och testa lyckan. De två gul/orange vibraxarna är precis sådana som den jag förlorade under gäddsafarit på Djurgården. Vad gäller min plan B så har jag tyvärr uselt tålamod med bottenmete och enda riktiga fiskerelaterade olyckan skedde med ett bottenmete. Jag hade för lång tafs och var för oförsiktig när jag kastade så jag satte krocken i ryggen på mig själv. Faktiskt vid just Trekanten, på den tiden cyklade jag från Fruängen till Liljeholmen för att fiska och jag fick lite hjälp att packa ihop mina grejer och cykla iväg till Södersjukhuset som ligger relativt nära. Därifrån ringde jag mina föräldrar och minns så väl att det första jag sa till min mor när hon svarade var ”Hej mamma, jag är på SöS.” sen tog det inte så lång tid så var både hon och pappa.

Det vi främst kommer vara ute efter är den inplanterade regnbågen men man ska vara medveten om att abborrarna i denna sjö är väldigt stora. Detta tack vare den goda tillgången på kräftyngel.

Det enda som fick mig nedstämd denna kväll är mängden plast i förpackningarna av fiskedragen. Är det inte meningen att vi sportfiskare ska vara miljövänner? Jag menar jag köper i stort sett bara blyfria sänken, ibland drar jag på ett blysänke i ett nödläge då jag har några kvar från ett urgammalt inköp (läs 10-15 år sedan). Varför envisas då leverantörerna av sportfiskeprylar att packa in dem i så mycket extra plast? Mina spinnare hade ett extra plasthölje inne i förpackningen vars enda egenskap jag kan se är att positionera spinnaren i ett visst läge, troligen för att det ska vara mer säljande. Så otroligt onödigt! Se bara på allt skräp som fyra (4)! spinnare skapade:
Hög med skräp efter fyra spinnare

Nu är det i varje fall dags att bege sig till sängs för att orka med morgondagen.

Skitfiske på er!

Det här inlägget postades i Fiskeutrustning och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.