Hur en dragbassäng ska se ut!

Hej igen alla läsare! Ni som läste mitt inlägg om Elmia förstod nog rätt snabbt att dragbassängen var stället där allt kul hände. Tyvärr vet svenska fiskemässarrangörer inte hur man gör en ordentlig dragbassäng.

Min vän Alexander Hegedüs som också skriver på bloggen och är den trognaste av mina fiskekamrater och mer hängiven sin hobby än mig hittade följade film:

Se och lär säger jag bara! Så där ska en bassäng se ut. De som var på Elmia kunde kanske 30-50 personer se vad som hände i bassängen, men här kan man stå bakom varandra och ändå se. Dessutom eftersom de har fisk i bassängen så ser man att dragen faktiskt fungerar, även om fisken garanterat är väldigt hungrig och skulle hugga på i stort sett vad som helst.

Förutom att bassängen är ett perfekt exempel på hur man bygger en vettig bassäng för en sportfiskemässa så visar filmen också drop shot för den som inte redan Googlat det själva. Tyvärr är hans drop shot riggning rätt stel, de jag sett har varit mer som rörelsen av en liten fisk som äter alger och som gör det där rycket ibland och sprattlar till. Vi får se om jag och Alex riggar upp något i sommaren, räcker kanske med ett badkar eftersom det bara är vi och kameran som ska se draget. Men det vore lyxigt att stå ute på Skeppsholmen i Stockholms ström och kanske lyckas fånga ett strandnära/ytnära hugg på film, inte helt omöjligt på den platsen.

Nu suger det ju ruskigt mycket i fisketarmen i varje fall!

Om någon känner arrangörerna för sportfiskemässan så får de gärna skicka länken till det här inlägget vidare till dem! I Kista nästa år vill åtminstone jag se en ordentlig uppvisning!

Det här inlägget postades i Mässrapportering och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.